Citytrip naar Lissabon

In april

In april steken de aprilse grillen in België en Nederland de kop op. In Portugal begint de zomer te naderen en dat uit zich deze maand reeds in de temperaturen. April en zeker mei zijn aangename maanden om te vertoeven in de hoofdstad van Portugal. Iets later wordt het namelijk snikheet en dan is het soms ronduit onaangenaam om uren te slenteren door de stad. Temperaturen richting 35 graden komen wel vaker voor tijdens de zomer. Ook de inwoners van Lissabon trekken dan massaal naar de stranden. Ontsnappen aan de hitte doe je door voor het hoogseizoen eens af te zakken naar de stad.

Het weer in Lissabon: de cijfers voor april

In de vierde maand van het jaar is het gemiddeld zo’n 19°C. In de nacht daalt het kwik tot 11°C. De zo’n schijnt 8 uur per dag. Uiteraard zijn dit gemiddelde waarden. De 20 en de 25°C worden wel vaker aangetikt. Qua klimaat en weersverwachtingen scoort april dus vrij goed.

Indien men zekerheid wenst te hebben aangaande het weer, dan kan men eventueel opteren voor een last minute. Zo kan men een paar dagen op voorhand de vliegtickets en het hotel reserveren en dan weer je ook meteen wat de weersverwachtingen zijn tijdens het verblijf. Bij minder goede voorspellingen kan men dan eventueel een andere locatie gaan bewonderen.

Zin in een citytrip naar het zonnige en levendige Lissabon in april?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens het voorjaar? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.