Citytrip naar Lissabon

In oktober

Het einde van het jaar nadert. In België en Nederland staat oktober gekend als een grauwe maand. De dagen worden korter, veel neerslag. De zomer is reeds lang vergeten. Het is een verstandige zet om naar het zuiden te trekken. In Portugal, Lissabon is het bijvoorbeeld nog steeds volop zomer. De zomermaanden juli, augustus en september zijn voorbij en ook de hitte is de stad uit. In oktober is het nog steeds aangenaam weer, maar de kans op een hittegolf is véél kleiner en net dat maakt oktober een zeer leuke periode om te vertoeven in Portugal. De cijfers zijn dan ook rooskleurig.

Lissabon in oktober

Gemiddeld gezien is het er een aangename 23 graden. De nachten zijn wat frisser, 15 graden. De zon schijnt nog steeds 7 uur per dag. Op 11 dagen kan men iets van neerslag opmerken en de temperatuur van het zeewater bedraagt 19 graden. Het hoeft geen betoog dat deze gemiddelde cijfers met een korreltje zou moeten worden genomen. In het begin van de maand oktober kan het nog perfect 30 graden worden. Aan de andere kant kan het ook enkele dagen 20°C zijn met af en toe wat neerslag. Enkele dagen voor vertrek het weerbericht eens bekijken kan helpen bij het goed voorbereiden van de trip.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon in oktober?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven in oktober? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.