Citytrip naar Lissabon

Sintra bezoeken

Op ongeveer 30 kilometer afstand van Lissabon is het plaatsje ‘Sintra’ terug te vinden. Dit stadje wordt vaak omschreven als een magische plaats en het lijkt deze reputatie bij elk bezoek terug eer aan te doen. Niet voor niets kiezen heel veel mensen die Lissabon bezoeken er voor om nog een extra dagje vakantie te nemen om deze bijzondere stad te komen ontdekken. Je maakt hier als bezoeker niet alleen kennis met prachtige paleizen en kastelen, daarnaast is ook het weidse uitzicht op de omgeving er eentje die je niet snel zal vergeten. Niet voor niets is de omgeving van Sintra dan ook als ‘Cultural landscape of Sintra’ opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens velen is dit dan ook niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de interessantste regio’s van heel Portugal om te leren kennen!

Sintra – de perfecte dagtrip vanuit Lissabon

Steeds meer reizigers kiezen er voor om niet zozeer een citytrip naar Lissabon te ondernemen, maar er een iets langere vakantie van te maken. Daar zit Sintra meer dan waarschijnlijk wel voor iets tussen. Het stadje lijkt dan ook zo weggeplukt te zijn uit een sprookjesboek. Niet alleen is hier een prachtige verzameling van eeuwenoude paleizen, kastelen en forten terug te vinden, wat bovendien ook te denken van de adembenemende tuinen en uitzichtpunten? Hoe mooi de omgeving van Sintra ook mag zijn, des te teleurstellend is het centrum van de stad. Door de jaren heen is ze wel erg toeristisch geworden, maar dat neemt niet weg dat er toch best een gezellige sfeer hangt. Bovendien zijn de gekleurde huizen ook best fotogeniek te noemen. Nu je hier toch bent moet je ook het centrum van Sintra uiteraard even ontdekken!

Hoe van Lissabon naar Sintra reizen?

Het stadje Sintra is gelegen op zo’n 30 kilometer van Lissabon. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze afstand tussen beide steden te overbruggen. Vanaf het treinstation ‘Rossio’ in Lissabon vertrekt er bijvoorbeeld elke 30 minuten een trein naar het centrum van Sintra. Deze rit neemt zo’n 35 minuten in beslag en een retourtje kan reeds worden geboekt voor een prijs van slechts 4,50 euro. Het reizen met de trein is in Portugal niet alleen erg eenvoudig, maar ook behoorlijk comfortabel. In principe is dit dan ook de meest uitgelezen vorm van transport om de afstand tussen Lissabon en Sintra te overbruggen. Dit overigens niet in het minst omdat het verkeer in en rond Lissabon bijzonder druk is en het vinden van een geschikte parkeerplaats alles behalve eenvoudig is.

Het bezoek aan Sintra

Een bezoek aan de magische plaats Sintra is gerust een daguitstap. Eenmaal aangekomen merk je aan het station reeds op dat het mogelijk is om tickets te kopen van een pendelbus. Mensen die minder goed te been zijn kunnen zo’n ticket kopen, maar we raden je toch aan om te voet naar het paleis te gaan. De wandeling loopt door een botanische tuin en groene gebieden en het is er een streling voor het oog. De groene zones beschermen ook tegen de verschroeiende zonnestralen. Eerst kom je dan de ruïnes van het Morenkasteel tegen en dan wandel je door naar het kleurrijke Paleis. Vergeet dus zeker geen extra dag in te plannen. Het zou zonde zijn om dit stukje werelderfgoed over het  hoofd te zien.