Citytrip naar Lissabon

Lissabon centrum

Bij een stedentrip moet men enkele zaken plannen alvorens men effectief kan genieten van de trip. Eerst en vooral moet het vervoer richting de stad worden bekeken. In het kader van Portugal zal dat veelal per vliegtuig zijn. De afstand van meer dan 2000 kilometer overbrugt men in twee uur tijd. Eenmaal de vliegtickets werden geboekt is het hoogtijd om een verblijfplaats te zoeken. Lissabon centrum is de beste plaats om een tijdje te vertoeven. In dit artikel gaan we na waarom het interessant is om in het stadscentrum te vertoeven.

Functie van het hotel

Reizigers hebben altijd verschillende verwachtingen van een citytrip. De laatste jaren nam het toerisme exponentieel toe. Goedkope vliegtuigtickets zijn daar een reden van, maar mensen willen ook gewoon meer ontdekken en reizen dan vroeger. Een hotel boeken is steeds een persoonlijke ervaring. De één wil luxe en eist een zwembad, de ander neemt dan weer genoegen met één van de goedkoopste kamers in Lissabon. Hij heeft namelijk tot doel om vele uren in de stad te spenderen en gebruikt de hotelkamer enkel om te overnachten. Dit artikel beschrijft waarom een hotel in centrum Lissabon handig is, maar dit is uiteraard niet voor iedereen van toepassing. Aan het einde van de rit beslis je zelf waar je een kamer boekt.

Waarom in het centrum? 

In het stadscentrum overnachten brengt een paar leuke voordelen met zich mee. In eerste instantie zijn er natuurlijk de bezienswaardigheden. In en rondom het centrum kan men de meeste hoogtepunten vinden en men moet dus niet ver pendelen. De mooiste pleinen, historische gebouwen, winkelstraten en musea liggen vaak binnen wandelafstand. In het kader van Lissabon kan men dan nog ’s avonds wat genieten op een terras zonder zich zorgen te hoeven maken over het eventuele pendelen naar het hotel. In tweede instantie moet men zich dan ook niet extra zwaar beladen. In oktober en november is het vaak overdag nog warm, maar ’s avonds koelt het daar ook wat af. Zo kan men simpel eens de hotelkamer binnenstappen om een dikkere trui te nemen. Zo hoeft men dat kledingstuk niet de ganse dag mee te zeulen.

Waar logeren in Lissabon?

het centrum van Lissabon is aardig groot. We nemen er even aan kaart bij.

Ergens in de buurt van het plein Rossio (waar het station gelegen is) en het plein aan het water – Comércio Plaza –  is wat ons betreft een leuke locatie. Je hebt een prachtig zicht op het Castelo de São Jorge en bovendien bevinden zich meerdere uitzichtpunten in de onmiddellijke omgeving. De winkelstraten en historische gebouwen bevinden zich allen op wandelafstand. De pleinen situeren zich wel een eindje wandelen van Belem, maar de wijk Belem ligt dan ook wat afgelegen ten opzichte van de andere bezienswaardigheden.

Leuke hotels in Lissabon centrum

Lissabon is een toeristische trekpleister en er is dus absoluut geen gebrek aan accommodaties. Een leuke jeugdherberg in het stadscentrum is Hostel 4U . Een leuke plek voor toeristen die tamelijk goedkoop wensen te overnachten. Uiteraard is dit niet de enige mogelijkheid. Ook hotels met 5 sterren zijn rijkelijk aanwezig. We raden je dan ook aan om goed te vergelijken. Opteren voor een last minute is een slimme zet, maar het is ook niet altijd even interessant. Neem alle informatie eens door op deze site en voor je het weet werd een leuk hotel geboekt. Het aftellen kan beginnen.