Citytrip naar Lissabon

Goedkoop overnachten in een hostel

Heb je altijd al eens Lissabon willen ontdekken, maar beschik je slechts over een beperkt budget om er te verblijven? Of misschien wil je wel gewoon graag tijdens je reis in contact komen met (andere) backpackers om samen de stad en de regio mee te ontdekken? In beide gevallen kan het interessant zijn om een overnachting te boeken in één van de verschillende hostels die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Lissabon staat er om bekend een toegankelijke stad te zijn voor ieders budget en die stelling wordt zeker en vast de nodige kracht bijgezet door de aanwezigheid van verschillende, uitstekende hostels.

Enkele voorbeelden:

Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. Een luxueuzere jeugdherberg is vergelijkbaar met een traditioneel hotel. Personen die tevreden zijn met iets minder luxe kunnen een goedkopere stek huren. Alvorens te boeken is het wel handig om de informatie omtrent gemeenschappelijke delen eens door te nemen. Slaapzalen zijn spotgoedkoop, maar dan is er wel sprake van weinig privacy. Koppeltjes huren in het romantische Lissabon misschien best een normale tweepersoonskamers.

De voordelen van overnachten in een hostel in Lissabon

Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen op het ogenblik dat je er voor kiest om te overnachten in een hostel heeft uiteraard betrekking tot het scherpe prijskaartje dat voor een overnachting in rekening wordt gebracht. Er zijn echter nog meer voordelen aan verbonden. Buiten goedkoop overnachten zorgt een verblijf boeken in een hostel er namelijk eveneens voor dat je zeer eenvoudig in contact kan komen met andere reizigers. Op deze manier kunnen jullie misschien wel samen de stad gaan verkennen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook los van het financiële aspect kan het altijd de moeite waard zijn om een hostel te boeken voor jouw vakantie of citytrip naar Lissabon.

Dit soort accommodatie is al lang niet meer enkel en alleen voor wereldreizigers. Ook koppels kunnen hier perfect een bed boeken. De slaapzalen met gemeenschappelijke ruimtes zijn echt goedkoop, maar tweepersoonskamers met eigen sanitair hebben vaak ook een scherpe prijs.

In welke hostel overnachten in Lissabon?

Zoals reeds aangegeven zijn er verspreid over de stad Lissabon meerdere, uitstekende hostels terug te vinden. Het feit dat Lissabon een stad is welke bijzonder in trek is bij jongeren en backpackers die ook de omgeving van de stad induiken heeft gezorgd voor een aanzienlijke expansie voor wat het aantal hostels betreft. Op het ogenblik dat je een hostel uit zal kiezen in Lissabon zal je niet uitsluitend stil willen blijven staan bij de kostprijs die wordt aangerekend evenals de indeling van de kamers, wat bovendien ook te denken van de ligging?

Enkele uitstekende hostels in Lissabon zijn bijvoorbeeld het ‘Lookout Lisbon Hostel’, het ‘Lisbon Old Town Hostel’ evenals het ‘Home Lisbon Hostel’. Wellicht zijn dit niet alleen de drie populairste, maar bovendien ook de drie beste hostels die de Portugese hoofdstad voor jou in petto heeft. Je kan hier steeds vertoeven in nette kamers, je profiteert er van een zeer scherpe overnachtingsprijs en bovendien is ook de ligging van deze hostels uitstekend te noemen. Ook goedkoop overnachten in Lissabon? Dan is de keuze voor een hostel al snel gemaakt!