Citytrip naar Lissabon

In september

De zomer in Lissabon begint reeds vroeg en duurt aardig lang. Ook in september kan men gerust spreken over een warme maand. Het loopt allemaal wat gelijkaardig met de maand augustus. Overdag 27 graden, ’s nachts volle terrassen bij een aangename 17 graden en 9 uur zonneschijn per dag. In vergelijking met juli en augustus valt er wel iets meer neerslag deze maand en een occasioneel druppeltje kan dus voorkomen. De temperatuur van het zeewater bedraagt nog steeds een aangename 20 graden.

Nazomer – de beste reistijd voor een bezoek aan Lissabon?

De zomermaanden mogen dan wel warm zijn en gedurende deze maanden valt er ook weinig neerslag, toch is dit niet de beste periode om af te zakken richting de hoofdstad van Portugal. De extreme temperaturen kunnen roet in het eten gooien. Voornamelijk in de maanden juli, augustus en september kan de temperatuur oplopen tot wel 35 à 40°C en gedurende dergelijke temperaturen in de middag stadswandelingen maken is niet verstandig. Het zal veeleer een strompeltocht van terras naar terras zijn. De hitte put uit, maakt moe en loom. Sommige personen kunnen beter tegen hoge temperaturen en kunnen er dus ook beter aarden. Wat ons betreft is het beter om de maanden voor en de maanden na het hoogseizoen even af te zakken naar de stad.

Af en toe een ijsje nuttigen mocht het tijdens je vakantie plots tegen de 40°C zijn is een verstandige zet. Genoeg ijsventers in de stad!

Zin in een citytrip naar Lissabon in september tijdens de nazomer?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de nazomer? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.