Citytrip naar Lissabon

In juli

Het klimaat in Lissabon is zacht, zeer zacht. In de zomermaanden kan men dit duidelijk waarnemen. In juli is het heet. Het zijn de toeristische maanden en dan is het er best druk. Wat ons betreft is het in juli, augustus en eigenlijk ook in september te warm voor een citytrip. Uren slenteren door de straatjes van Lissabon en bezienswaardigheden ontdekken bij dergelijke temperaturen, dat eist vroeg of laat zijn tol. Vermoeidheid en véél te vaak van terras naar terras slenteren om zich te verfrissen zijn de voornaamste gevolgen van de hoge temperaturen. Voor personen die hitte en zonneschijn goed kunnen verdragen is dit uiteraard een topmaand, maar neem toch maar voorzorgsmaatregelen: ter plaatse voldoende drinken en zonnecrème bij de hand hebben is dan ook de boodschap.

Het weer in Lissabon: de cijfers voor juli

De gemiddelde waarden liegen er niet om. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 28 graden en 11 uur zon per dag kan men gerust spreken over een warme maand. Ook de gemiddelde minimumtemperatuur van 18 graden zorgt tot diep in de nacht voor volle terrassen. Op grafieken allerhande ziet men bij de maand juli staan bij de kolom neerslag ‘nihil’ en dat betekent vaak dat de kans groot is dat er geen druppel neerslag te bekennen zal zijn tijdens jullie weekend. Blauwe lucht en veel zon, dat zijn de kenmerken van de zomer in het zuiden.

Gelukkig brengt het frisse zeewater in de omgeving van Lissabon redding. Enkele uurtjes spenderen aan het strand is een welgekomen afwisseling. In de onmiddellijk omgeving van de hoofdstad van Portugal kan men meerdere gigantische stranden opmerken.

Zin in een citytrip naar het levendige en culturele Lissabon in juli?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de zomervakantie? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.