Citytrip naar Lissabon

In maart

De winter in Lissabon is zacht en helaas ook best nat. Echt koud wordt het eigenlijk nooit. Goed nieuws voor de toeristen: de zomer komt zich al gauw opdringen. De maand maart staat gekend als een overgangsmaand. Echt koud is het niet, maar met een gemiddelde dagtemperatuur van 18 graden kan men nog net niet zomers noemen. Al bij al best een aangename maand om te wandelen door de steegjes van Lissabon centrum.

Het weer: de cijfers voor Lissabon in maart

Het begin van het jaar is in Lissabon redelijk koud en nat. Gelukkig komt de zomer rap op gang en in maart begint het reeds te beteren qua klimaatgegevens. Overdag geniet men van een aangename 20 graden. In de nacht duikt het kwik richting 10 graden. De zon schijnt er gemiddeld 7 uur per dag en het zeewater is 15 graden. Op 13 dagen in maart kan men neerslag opmerken.

In maart naar Portugal?

Extreme hitte komt men in maart nog niet tegen. Een dagje genieten aan de stranden in de omgeving van Lissabon is dus nog niet aan de orde. Wel kan men reeds beginnen denken aan terrasjes. Tegen het einde van maart bereikt de temperatuur wel vaker eens 20 graden. In maart naar Lissabon trekken is een goed idee. Dit kan ook niet anders: Lissabon is altijd een goed idee.

Zin in een citytrip naar het levendige en zonnige Lissabon in maart?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven in maart? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.