Citytrip naar Lissabon

In mei

In het hoogseizoen loopt de temperatuur aardig op in de binnenstad van Lissabon. Gelukkig kan men aan het water verkoeling zoeken. Echt aangenaam is het niet om in de middag bij temperaturen rond 35°c rond te slenteren. Zo net voor het hoogseizoen – april, mei – en net na het seizoen – september, oktober – zijn wat ons betreft de betere maanden om eens een bezoekje te plannen aan de hoofdstad van Portugal. Dan kan men genieten van aangename terrasjestemperaturen.

In mei naar Lissabon?

Lissabon is altijd een goed idee! In mei zijn de cijfers zeer rooskleurig. Overdag is het gemiddeld 22°C en ’s nachts daalt het kwik tot zo’n 13 graden. De zon schijnt 9 uur per dag en het zeewater is een aangename 17 graden. Uiteraard komt het wel vaker voor dat de temperatuur richting 25°C gaat. De 30°C komt sporadisch ook eens in zicht.

Mits wat geluk is het meerdere dagen na elkaar boven de 25°C en dan kan men reeds aardig wat genieten van de zon. De zomermaanden zijn vaak een stuk warmer en dat trekken een hoop inwoners van Lissabon zelf weg richting tweede verblijven aan de zee. Blijf de hitte voor en boek dus in mei je tripje naar de stad.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon in mei?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens het voorjaar? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.