Citytrip naar Lissabon

1 dag in Lissabon

1 dag vertoeven in Lissabon is iets wat we niet gauw zullen aanraden. Toch kan het gebeuren dat het niet mogelijk is om langer te vertoeven in de hoofdstad van Portugal. Denken we bijvoorbeeld maar aan een rondreis. Tijdens een roadtrip bezoek je meerdere plekken. Je rijdt bijvoorbeeld van Porto naar Lissabon en dan nog verder richting de Algarve. De tijd is altijd beperkt en men moet keuzes maken. Op de ene plek blijf je al wat langer dan op de andere plek. De belangrijkste tip: probeer op zijn minst één hotelovernachting te boeken in Lissabon. De stad is prachtig en tevens best groot. In één dag is het onmogelijk om de meeste bezienswaardigheden aan te doen. Bij twee dagen kun je reeds een oppervlakkig beeld vormen. In het beste geval is er dus sprake van 3 overnachtingen. Zo kun je op een rustig tempo de stad ervaren en is er ook nog wat tijd over om te ontspannen. Eventueel kun je dan ook de onmiddellijke omgeving wat uitkammen. Want ook daar valt een hoop moois te bewonderen.

Indien het echt onmogelijk is om wat langer te blijven in de stad, dan sommen we hier enkele tips op om maximaal te genieten van de stad.

1 dag in Lissabon, wat te doen?

Fikse wandeling

Een dag is kort. Start de dag met een fikse wandeling. Onderweg kom je de voornaamste bezienswaardigheden automatisch tegen. Sommige zaken prikkelen je interesse al wat meer en daar kan dan meer aandacht aan worden besteed. Een wandeling is de ideale manier om de stad te leren kennen. Smalle steegjes, leuke pleinen, historische gebouwen, onontdekte zaken, charmante terrasjes en meer komt men tegen tijdens een wandeling. Lissabon en een aangenaam klimaat gaan hand in hand samen, dus vaak is een urenlange stadswandeling wel een goed idee.

De stad beschikt over meerdere grootse pleinen. Al gauw doen deze plekken dienst als herkenningspunten. Lissabon is overigens gebouwd op 7 heuvels. Met andere woorden: aanzienlijk wat hoogtemeters, maar daar krijgt men prachtige panorama’s voor in ruil.

Doe wat je graag wenst te doen …

De hoofdstad van Portugal trekt jaarlijks een hoop toeristen en allen hebben ze andere verlangens.Ben je maar 12 à 24 uur in de stad, dan moet je het beste uit deze beperkte tijd halen. Er zijn een hoop musea te vinden in de stad die zich focussen op het rijke verleden van de stad (wereldontdekkers). Indien dergelijke musea niet binnen je interessegebied vallen, dan kan men de tijd best elders spenderen. Een meidengroep spendeert liever wat uren in de winkelstraten en een jong, romantisch koppeltje koopt een fles wijn in de plaatselijke supermarkt en trekt naar één van de vele uitzichtpunten die de stad rijk is.

Informeer jezelf

Een citytrip of rondreis organiseren doe je best niet zonder eerst wat informatie op te zoeken. Neem wat informatie door omtrent de bezienswaardigheden en het klimaat. Stippel zaken aan op een kaart van Lissabon die je absoluut wenst te bezoeken. Bekijk de afstand van een metrostation naar de luchthaven en ook van de luchthaven naar het hotel. Op die manier trek je voorbereid naar de hoofdstad van Lissabon. Eén dag is kort en de tijd vliegt dan ook voorbij. Haal het meeste uit de korte tijd en ga efficiënt te werk.

Na afloop

Na afloop van de dag in Lissabon is de kans groot dat je ooit nog eens afzakt naar de stad, maar ditmaal voor wat langer. Wat ons betreft is 4 dagen de ideale termijn om te blijven in de stad. 3 dagen kan ook, maar dan laat je best de betoverende trip richting Sintra achterwege.

Zin in een citytrip naar het zonnig en cultureel Lissabon?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisadvies

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.