Citytrip naar Lissabon

In december

Het is moeilijk om de beste reisperiode van Lissabon aan te duiden. Net voor en net na het hoogseizoen is het aardig vertoeven. We doelen dan op de maanden april, mei en oktober en november. Op dagen in juni tot en met september kan de temperatuur soms te hoog oplopen om ten volle te genieten van de stedentrip, maar dit is geen zekerheid. Sommige personen slenteren nu eenmaal graag door een stad bij temperaturen rond de 25 à 30°C en voor hen is de zomer dan ook weer een ideale periode om eens af te zakken richting Portugal. Men kan gerust stellen dat het gans het jaar door aangenaam is in Lissabon. Het warme klimaat zit daar zeker voor iets tussen. De cijfers voor december zijn de volgende:

Overdag zo’n 15 graden en in de nacht 9. De zon schijnt toch nog 5 uur per dag. De helft van de maanddagen valt er iets van neerslag en een duik nemen in het water kan eigenlijk nog steeds. Het zeewater is zo’n 17°C warm.

Kerst vieren in Lissabon

In de laatste maand van het jaar kan men trouwens ook een aantal markten opmerken in de stad. De straten zijn mooi verlicht. Een schaatspiste zal men niet vinden. Wellicht zitten de zachte temperaturen daar voor iets tussen. In plaats daarvan kun je mits wat geluk nog ettelijke uurtjes doorbrengen op een terras terwijl een winterzonnetje voor de nodige warme zorgt. Lees over de Kerstperiode.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon tijdens de feestdagen?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de feestdagen? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.