Citytrip naar Lissabon

In augustus

We zagen reeds dat Lissabon in juli een warme plek is. Eigenlijk is de hoofdstad van Portugal de ganse zomer een hete plek. In augustus lopen de cijfers gelijkwaardig als die van zesde maand van het jaar. Overdag gemiddeld een 28°C en ’s nachts zo’n 18 graden. Genadeloos schijnt de zon 11 uur per dag en de hoeveelheid neerslag gedurende deze maand is te verwaarlozen. Het zeewater is een aangename 20°C. Net dat is de reden waarom een hoop inwoners van Lissabon zelf de stad uittrekken richting zee en tweede verblijven. Dit om de hitte te ontlopen.

Lissabon ontdekken in dergelijke hitte is een ganse opdracht. Mits wat geluk schommelt het kwik inderdaad rond de 28 graden, maar ook 35 à 40 graden is denkbaar en dan is het iets minder aangenaam. De stad nodigt uit tot het maken van fikse wandelingen. De verschillende wijken en het historische centrum ontdek je best al wandelend, maar voor personen die niet echt goed tegen extreme temperaturen kunnen kan dit als onaangenaam worden ervaren.

Zomer – een goed idee om Lissabon in augustus te bezoeken?

Lissabon is nooit een slecht idee, ook niet in augustus. Wel is het nodig om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Zonnecrème en voldoende drinken zijn een start. Af en toe een duik nemen in het frissere zeewater kan ook helpen. En uiteraard meermaals per dag lekken aan een heerlijk fris ijsje hoort ook bij de zomer in Portugal.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon in augustus?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de zomermaanden? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.