Citytrip naar Lissabon

Hostel 4U

De zoektocht naar een gepast onderkomen tijdens een citytrip is altijd een beetje spannend. De mogelijkheden zijn eindeloos en in het beste geval voldoet de accommodatie aan een hoop criteria. De voornaamste eisen: pal in het historische centrum van een stad, goed ontbijt, schappelijk van prijs, openbaar vervoer niet veraf, hulpvaardig personeel, proper, … . Op internationale accommodatiesites is het mogelijk om te kiezen tussen honderden bedden. In dit artikel bespreken we Hostel 4U, een jeugdherberg gelegen pal in het centrum van de stad.

Geen tijd te verliezen?

Informatie & prijzen

Hostel in Lissabon

Tijdens onze zoektocht naar een gepaste kamer kwam deze jeugdherberg in beeld. Wij zijn actieve reizigers en zoeken eigenlijk enkel en alleen een kamer om te overnachten. ’s Morgens ontbijten we (in de accommodatie, of in het centrum) en daarna gaan we op pad. Vaak komen we ’s avonds totaal uitgeput terug en veel luxe hebben we dus niet nodig. Een zwembad, fitnesscentrum en andere luxueuze voorzieningen gebruiken we niet. Uiteraard hebben we wel nood aan wat privacy en een tweepersoonskamer en eigen sanitaire voorzieningen zijn een must.

Vroeger werden jeugdherbergen vaak gelinkt aan slaapzalen en gemeenschappelijke sanitaire delen. Wil je echt goedkoop logeren dan zijn deze slaapzalen inderdaad de redding. Tegenwoordig bieden de meeste jeugdherbergen ook normale tweepersoonskamers aan. Men kan het vergelijken met een hotel, maar dan iets minder luxueus. Vergis je echter niet. Ook hier merkt men vaak gratis Wifi op en ook een receptie die dag en nacht open is kan men aantreffen.

Hostel 4U

De ligging van deze jeugdherberg is eigenlijk perfect. In een rustige straat ergens tussen Rossio (hier is het station aanwezig) en Praça do Comércio. In geen tijd staat men aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn best ruim en alles is netjes. ’s Morgens staat een ontbijt voor je klaar. Wat beleg en verschillende soorten brood. Geen overvloed, maar zeker voldoende om de dag energiek te starten.

Is dit de beste jeugdherberg in Lissabon?

Wat ons betreft was Hostel 4U een leuke plek om te vertoeven. De prijs was gezien de kwaliteit van de accommodatie schappelijk. Uiteraard hoeft het geen betoog dat er duizenden andere mogelijke overnachtingsplaatsen zijn in Lissabon. Iedere reiziger heeft andere noden en net daarom is het belangrijk om te zoeken en te vergelijken. In het beste geval kom je een leuke last minute tegen en kun je iets boeken met een fikse korting.