Citytrip naar Lissabon

In november

De warme zomermaanden zijn al weer een tijdje voorbij. In België en Nederland dalen de temperaturen en het wordt vroeger en vroeger donker. De zon is niet vaak van de partij en veel warmte hoeft men niet meer te verwachten. Een winterzonnetje kan men in het zuiden wel nog vinden. Onder meer in Portugal. Het meest zuidelijke deel van het land is populair vanwege de milde winters. Niet alleen de Algarve, maar ook de hoofdstad heeft nog wat te bieden buiten het hoogseizoen. In november vallen trouwens enkele feestdagen. Ideaal om een vakantie te plannen zonder een hoop vakantiedagen te spenderen.

Lissabon in november

De cijfers voor de elfde maand van het jaar zijn best nog rooskleurig. Overdag gemiddeld zo’n 18 graden. In de nacht is een dikke trui wel een vereiste. Het is dan 11°C. De zon schijnt nog 5 uur per dag en het zeewater is nog steeds 18 graden. Iets minder leuk is wel de hoeveelheid neerslag. November is best een natte maand. Gemiddeld valt er op 13 dagen iets van neerslag. Indien met vergelijkt met België en Nederland, dan kan men enkel stellen dat het op dat moment veel leuker vertoeven is in Portugal.

In het beste geval is het tijdens jullie verblijf in november in Lissabon dus dagen na elkaar rond de 20°C. Sporadisch wordt ook wel nog eens de 25°C aangetikt. Veel zon, blauwe lucht, lange stadswandelingen en nog steeds genieten van een fris ijsje in november, … Hoogtijd om die trip te plannen.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon tijdens de herfstdagen?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de herfstdagen? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.