Citytrip naar Lissabon

Lissabon mooiste stranden

Lissabon vormt voor velen in eerste instantie een prima bestemming voor een citytrip. De hoofdstad van Portugal heeft dan ook op cultureel vlak heel wat te bieden. Het gunstige klimaat waar deze stad aan de Taag op kan rekenen zorgt er echter in combinatie met haar ligging nabij de Atlantische Oceaan voor dat je hier eigenlijk ook perfect een ontspannende strandvakantie kan beleven. Zou jij ook graag tijdens jouw verblijf in Lissabon cultuur willen afwisselen met wat ontspannende momenten aan het strand? Wij hebben alvast de drie mooiste stranden van Lissabon op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

Steden gelegen aan het strand hebben altijd een streepje voor bij menig toeristen. Barcelona en Nice zijn voorbeelden van dergelijke steden. Lissabon ook, maar hier moet men opmerken dat ‘het strand’ minder centraal staat. In het stadscentrum is een zeer klein, ietwat triestig, strand te vinden. Voor de mooiere zandstranden te vinden moet men wel wat pendelen.

Oeiras

Op zo’n 15 kilometer ten zuiden van het centrum Lissabon vinden we ‘Oeiras’ terug. Deze plaats is gelegen aan de rand van Lissabon en beschikt over enkele werkelijk prachtige stranden. Het toerisme heeft zich hier door de jaren heen bovendien aanzienlijk gemanifesteerd wat er voor heeft gezorgd dat er ook heel wat uitnodigende en ronduit prachtige appartementen en hotels zijn verschenen. Deze zijn niet alleen voorzien van alle luxe, daarnaast zijn ze ook nog eens lekker dicht bij het strand gelegen. Opvallende kenmerken die deze omgeving een extra aanrader maken zijn niet alleen de prachtige promenades langs de kust, maar ook de vele hippe bars en uiteraard de uitnodigende jachthaven.

Carcavelos

Op zo’n 2 kilometer van Oeiras is ook Carcavelos terug te vinden. Dit is een zeer uitnodigende badplaats welke meteen aan de zee is gelegen en over een erg mooi strand beschikt. Dit strand geniet in het bijzonder een aanzienlijke populariteit bij surfers. Een het strand zijn bovendien verschillende, fijne strandtenten terug te vinden waar je niet alleen een smaakvolle cocktail kan drinken, maar ook een lekker hapje kan eten. De rivier de Taag mondt bovendien op deze plaats uit in de Atlantische Oceaan. Ga je deze badplaats bezoeken of er misschien zelfs verblijven? Merk dan ook het indrukwekkende fort ‘São Julião da Barra’ op. Dit fort moest er voor zorgen dat de ingang van de Taag kon worden beschermd tegen vijandige aanvallen.

Cascais – Estoril

Iets verder van Lissabon verwijderd, namelijk op een afstand van 25 kilometer is de populaire badplaats ‘Estoril’ terug te vinden. Deze plaats is bijzonder populair bij jongeren niet in het minst omdat er heel wat te beleven valt. Er zijn verschillende prachtige stranden in deze plaats terug te vinden welke allen over uitstekende voorzieningen beschikken. Bovendien zijn aan de stranden heel wat cafés en clubs terug te vinden waar het feest vaak losbarst tot in de vroege uurtjes. Bovendien is Estoril eveneens een fantastische vakantie voor iedereen die van golfen houdt. Je kan er niet alleen de meest indrukwekkende golfbanen terugvinden, ook speciale golf hotels zijn hier in grote getale aanwezig.