Citytrip naar Lissabon

Goedkoopste vliegtickets

Wanneer je er voor kiest om een citytrip of een andere vakantie te boeken naar de hoofdstad van Portugal, namelijk Lissabon spreekt het voor zich dat je in eerste instantie vooral op zoek zal willen gaan naar voordelige vliegtickets. Lissabon is een stad welke op ongeveer drie uur vliegen van België en Nederland is gelegen. Dit zorgt er voor dat je altijd kan rekenen op betaalbare vliegtickets, ook bij de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Wil jij niet zomaar een goedkoop vliegticket, maar wel het goedkoopste vliegticket naar Lissabon kunnen boeken? In dat geval doe je er goed aan om rekening te houden met deze tips.

Tip 1: Boek je vliegticket zo vroeg mogelijk

De goedkoopste vliegtickets richting Lissabon boeken doe je in eerste instantie door het vliegticket zo vroeg mogelijk te boeken. In het bijzonder wanneer je van plan bent om naar Lissabon af te reizen tijdens de zomer of een andere drukke periode is het een absolute must om het vliegticket zo snel mogelijk vast te leggen. Naarmate de bezetting van het vliegtuig toeneemt zullen namelijk ook de prijzen de hoogte in schieten. Dit kan een meer dan behoorlijk verschil maken. De reizigers die als eerste hun vliegticket naar Lissabon boeken kunnen dus in de praktijk altijd rekenen op de best mogelijke prijs!

Tip 2: Kijk uit voor last minute vliegtickets

Ben je te laat om als één van de eersten je plaats op een vliegtuig richting Lissabon te serveren? In dat geval loont het soms de moeite om af te wachten en te kijken of je mogelijks vlak voor vertrek nog een interessant last minute vliegticket kan vastleggen. Ondanks het feit dat je in dit geval kan rekenen op een zeer aantrekkelijke korting op de standaard kostprijs van je vliegticket moet je er natuurlijk wel ook een beetje geluk mee hebben. Bovendien, steekt er een dergelijke opportuniteit de kop op? In dat geval moet je snel actie ondernemen. Hoe langer je wacht, des te groter de kans is dat je de interessante last minute optie alsnog aan je neus voorbij ziet gaan.

Aan de andere kant is het misschien beter om dergelijke situatie te mijden. De bezettingsgraad van een vliegtuig tijdens drukke momenten (zeker het hoogseizoen) is hoog en de kans bestaat dat er geen plekjes meer vrij zijn richting een bepaalde bestemming.

Tip 3: Vlieg met een lagekostenmaatschappij

De goedkoopste vliegtickets richting Lissabon boek je in de praktijk helaas vaak niet met de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Heb je slechts een beperkt budget te besteden en wil je vooral besparen op je vlucht naar de Portugese hoofdstad? In dat geval loont het altijd de moeite om er voor te kiezen om een vlucht te boeken met bijvoorbeeld Ryanair. Deze lagekostenmaatschappij vliegt vanaf meerdere luchthavens in België en Nederland naar Lissabon waardoor ze een zeer interessant alternatief kan vormen voor de klassieke airlines.