Citytrip naar Lissabon

In februari

In Nederland en België is het behoorlijk donker en fris gedurende de wintermaanden. Hoogtijd om de batterijen op te laden en zonnige oorden op te zoeken. Binnen Europa is de keuze beperkt. Tropische temperaturen en ‘warm’ zeewater zal men hier niet vinden. Wel kan men richting het zuiden trekken. Aldaar is het ook een stuk beter.

In februari naar Lissabon?

De gemiddelde cijfers voor de maand februari lopen grotendeels gelijk met die van de eerste maand van het jaar. Gemiddeld overdag zo’n 16 graden. ’s Nachts daalt het kwik tot 9 graden en ook nu schijnt de zo’n 5 uur per dag. Op 14 dagen van de maand valt er neerslag en het zeewater is best fris: 15 graden.

In het kader van een culturele stedentrip valt het dus al bij al nog mee. De drukte en de hitte van het hoogseizoen zal men vermijden. Indien men het iets warmer wenst, dan kan men de trip nog wat uitstellen. Maart, maar voornamelijk april en mei zijn zeer aangenaam om de stad een bezoekje te brengen. Februari is ook goed, maar vergeet dan zeker niet de valies te vullen met wat ‘warmere’ kledij. Een paraplu is dan ook geen overbodige luxe.

Zin in een citytrip naar het zonnige en warme Lissabon in februari?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven in februari? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.