Citytrip naar Lissabon

In februari

In Nederland en BelgiĆ« is het behoorlijk donker en fris gedurende de wintermaanden. Hoogtijd om de batterijen op te laden en zonnige oorden op te zoeken. Binnen Europa is de keuze beperkt. Tropische temperaturen en ‘warm’ zeewater zal men hier niet vinden. Wel kan men richting het zuiden trekken. Aldaar is het ook een stuk beter.

In februari naar Lissabon?

De gemiddelde cijfers voor de maand februari lopen grotendeels gelijk met die van de eerste maand van het jaar. Gemiddeld overdag zo’n 16 graden. ‘s Nachts daalt het kwik tot 9 graden en ook nu schijnt de zo’n 5 uur per dag. Op 14 dagen van de maand valt er neerslag en het zeewater is best fris: 15 graden.

In het kader van een culturele stedentrip valt het dus al bij al nog mee. De drukte en de hitte van het hoogseizoen zal men vermijden. Indien men het iets warmer wenst, dan kan men de trip nog wat uitstellen. Maart, maar voornamelijk april en mei zijn zeer aangenaam om de stad een bezoekje te brengen. Februari is ook goed, maar vergeet dan zeker niet de valies te vullen met wat ‘warmere’ kledij. Een paraplu is dan ook geen overbodige luxe.