Citytrip naar Lissabon

Hoeveel dagen?

Bij eender welke citytrip zal de vraag opduiken. Hoeveel nachten moet ik boeken? Uiteraard is het de bedoeling om alles uit de trip te halen en wens je na afloop met een tevreden gevoel huiswaarts te keren. Het zou zonde zijn om te vroeg te vertrekken met de gedachte dat bepaalde hoogtepunten niet werden bezocht. Aan de andere kant is het ook mogelijk om te lang op een locatie te vertoeven. In het kader van Lissabon is dit weinig waarschijnlijk. De stad zelf en de omgeving hebben een hoop te bieden en men kan er geruime tijd op ontdekkingstocht gaan.
In de stad Lissabon kan men zeker twee dagen rondslenteren zonder zich ook maar één seconde te vervelen. Sterker nog: men moet stevig doorstappen.

Stad en omgeving

De duur van een citytrip hangt vaak af van de stad die men wenst te bezoeken. In het kader van Lissabon kan men melden dat het een aanzienlijke stad is. De oppervlakte is enorm en er valt een hoop te bezichtigen. Vergelijk het met een Madrid, Rome en Barcelona. Lissabon is een wereldstad en absoluut meer dan een dag waard. Ook de omgeving moet men aanschouwen. Een daguitstap richting Sintra hoort eigenlijk bij een stedentrip naar de Portugese hoofdstad. Op warme zomerdagen kan men ook eens afzakken naar de prachtige zandstranden die in de buurt van Lissabon te vinden zijn. Idealiter is er sprake van 3 volle dagen. Zo kan men twee dagen vertoeven in het centrum en is er ook nog een dag over om een uitstapje te maken.

Afhankelijk van het reisdoel

De beste tijdspanne hangt niet enkel af van de bestemming, maar ook van het reisdoel en de persoonlijke interesses. Is het de bedoeling om de stad te ontdekken en de voornaamste bezienswaardigheden te aanschouwen? Dan volstaan 3 à 4 dagen. Prefereer je een vakantie en wens je enkele dagen te vertoeven op het strand, dan is het misschien verstandiger om iets langer is de stad te logeren. Op de vraag ‘hoeveel dagen moet ik vertoeven in Lissabon?’ bestaat dus niet echt een eenzijdig antwoord.

2 à 5 dagen in Lissabon

We raden je aan om minimaal twee overnachtingen te boeken in de stad. De dag waarop men vliegt richting Lissabon en de dag dat men huiswaarts keert zijn vaak geen volledige dagen en men beleeft die dagen niet ten volle. We raden je aan om de trip op voorhand wat te plannen. Een gedetailleerde dagplanning maken hoeft heus niet. Bij een citytrip moet er ruimte zijn voor ontspanning en flexibiliteit.

Lissabon ontdekken en beleven in 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.

Zin in een citytrip naar het zonnig en cultureel Lissabon?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Beste reistijden voor een stedentrip naar Lissabon

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.