Citytrip naar Lissabon

Hotel met zwembad

In de hoofdstad van Portugal kan het warm zijn, zeg gerust heet. Temperaturen van meer dan 35 à 40 graden Celsius komen wel vaker voor. Zeker in het hoogseizoen is er nood aan afkoeling. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de stranden in centrum Lissabon ietwat saai zijn. Je moet al wat pendelen om mooie stranden te bereiken. Een snelle frisse duik nemen in het zwembad van een nabijgelegen hotel kan dus wel degelijk een meerwaarde bieden. Niet iedereen heeft namelijk de doelstelling om tijdens een stadsbezoek aan Lissabon ettelijke uren door te brengen aan het strand. Een hotel met zwembad boeken kan dan dienen als perfect alternatief.

Hotels met een binnen- of buitenzwembad

Alvorens een hotel te boeken raden we je wel aan om de kleine lettertjes eens door te nemen. Vaak zijn de zwembaden maar beperkt open. Ben jij dus zo’n toerist die de ganse dag slentert door een stad en pas ’s avonds laat een verfrissende duik wenst te nemen, dan is het minder leuk om pas bij aankomst te merken dat het zwembad reeds gesloten is. Dus de voorwaarden eens doornemen en zich afvragen of het effectief nodig is om een accommodatie met zwembad te boeken. Vaak zijn deze hotels iets duurder en indien men geen gebruik maakt van deze service, dan is het eigenlijk best zonde van het geld.

Stranden in Lissabon

Aan hotels met zwembad is er geen gebrek in Lissabon. Mocht je het niet nodig vinden om er eentje met een bad te boeken en het is tijdens de citytrip snikheet, dan is het ook mogelijk om te pendelen naar een strand. Het zeewater kan ook verfrissend werken. Costa de caparica is één van de bekendere stranden in Lissabon. In de zomer zakken een hoop lokale bewoners en toeristen af naar dit gigantische zandstrand. Het is wel een stukje pendelen. Men moet de Taag over via de gigantische ‘Ponte 25 de Abril’. Indien de nood aan verkoeling te groot is, dan kan men in centrum Lissabon altijd een bus nemen richting dit strand.