Citytrip naar Lissabon

In juni

De zomermaanden zijn gearriveerd en dan kijken een hoop Belgen en Nederlanders uit naar hun vakantie. Velen trekken naar het zuiden. Aldaar is het altijd goed weer, toch? Spanje, Portugal, Italië en Griekenland zijn populaire bestemmingen. Een combinatie van cultuur en een zacht klimaat helpen bij de keuze. In Lissabon is het alvast goed heet in juni. Terrasjes afgeladen vol en ijsjesverkopers doen gouden zaken. De zon schijnt volop en het is er heerlijk.

Lissabon: de cijfers voor het weer in juni

In de zomer zijn de cijfers duizelingwekkend. Overdag gemiddeld zo’n 25 graden. ’s Nachts daalt het kwik niet onder de 16 graden en de zon schijnt maar liefst 10 uur per dag. Op 5 dagen in juni kan men iets van neerslag opmerken. Verfrissing zoeken doet men aan de stranden regio Lissabon. De temperatuur van het zeewater bedraagt een aangename 18 graden.

Uiteraard moet men beseffen dat dit gemiddelde waarden zijn. Zeker naar het einde van juni is de kans groot dat de temperatuur schommelt rond de 30°C. Indien het de bedoeling is om bezienswaardigheden te spotten en om véél rond te wandelen in de stad, dan zijn de maanden mei en juni ideaal. Daarna komt de hitte opzetten en dan wordt het soms ondragelijk warm. Na het hoogseizoen zijn de temperaturen nog steeds goed en ook dan is het zeer aangenaam vertoeven in de stad.

Zin in een citytrip naar het sfeervolle en levendige Lissabon in juni?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens het voorjaar? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.