Citytrip naar Lissabon

Weekend Lissabon – 2 dagen

Veel mensen die een citytrip naar Lissabon ondernemen doen dit in een weekend. Ze komen bijvoorbeeld zaterdagmorgen aan en vertrekken op zondagavond alweer terug naar huis. Anderzijds is het ook mogelijk dat er wordt gekozen voor een extra overnachting waardoor men op vrijdagavond landt en vervolgens op zondagavond terug huiswaarts keert. In beide gevallen heb je nagenoeg twee dagen de tijd om Lissabon te ontdekken. Wat kan je in deze twee dagen allemaal doen en welke bezienswaardigheden moet je nu echt gezien hebben? Je komt er alles over te weten op deze pagina!

Dag 1 in Lissabon; op ontdekking in het historisch centrum

De eerste dag die je in Lissabon door zal brengen kan je eigenlijk niet anders dan het historisch centrum te ontdekken. Het historisch centrum van de stad omvat de wijken Alfama, Bairro Alto en Estrela, maar ook Baixa en Avenida. Tijdens je ontdekkingstocht doorheen het centrum van de stad zal je alvast enkele belangrijke bezienswaardigheden kunnen bezoeken. Een andere mogelijkheid is om tijdens je eerste dag in Lissabon de tram of bas te nemen naar het westelijke deel van de stad waar Belém is terug te vinden. Hier zijn enkele prachtige kunsthistorische schatten terug te vinden zoals de toren van Belém evenals het Jeronimus-klooster. Als afsluiter van de dag kan je een lekker hapje eten in één van de vele uitnodigende restaurants die Lissabon rijk is. Vooral de wijk Alfama leent zich hier bijzonder goed voor.

Dag 2 in Lissabon; op bezoek naar Sintra?

Ondanks het feit dat je slechts twee dagen in Lissabon vertoeft is het zomaar mogelijk dat je binnen deze korte tijdspanne ook kennis zal willen maken met een andere culturele of toeristische topper in de buurt. Maak voor jezelf dan ook uit of je ook de tweede dag in het centrum van de Portugese hoofdstad zal doorbrengen of je er toch de voorkeur aan geeft om een uitstapje te maken naar het nabijgelegen Sintra? Beide opties zijn een absolute aanrader om een mooie einde te breien aan jouw twee dagen in Lissabon!

Weekend Lissabon

Wat ons betreft is het beter om de tijd ter plaatse aanzienlijk te verlengen. Eén overnachting in de stad stelt je in staat om een oppervlakkig beeld van de stad te krijgen, maar een hoop zaken zullen niet kunnen worden behandeld. Indien het echt niet mogelijk is om een extra overnachting te boeken, probeer te tijd ter plaatse dan te optimaliseren. Een vroege vlucht richting Lissabon en een late vlucht terug richting de thuishaven is een goed begin. Uiteraard is dit ook niet altijd optimaal. Vermoeid een stad bezoeken is namelijk ook niet de beste situatie.

Het is een moeilijke kwestie. Indien er echt maar 2 dagen te spenderen zijn, dan kun je samen met het reisgezelschap ditmaal een eerder kleine stad bezoeken (denken we maar aan Salzburg, Krakau en Ljubljana). Later – wanneer men zich eens 3 à 4 dagen kan vrijmaken – zakt men dan eens af naar Lissabon. Geloof ons: de Portugese stad is absoluut twee overnachtingen waard.

Zin in een stedentrip naar het zonnig en cultureel Lissabon?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisadvies

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.