Citytrip naar Lissabon

Kerstperiode

De Kerstperiode staat er om bekend één van de mooiste periodes te zijn van het jaar om een bezoek te brengen aan verschillende (hoofd)steden die in Europa zijn terug te vinden. Lissabon vormt op dit vlak geen uitzondering. Ondanks het feit dat de winterperiode er namelijk behoorlijk nat kan zijn moet het gezegd dat je elk jaar opnieuw als bezoeker wordt geconfronteerd met een bijzondere sfeer in de Portugese hoofdstad wanneer Kerstmis nadert. Overweeg jij ook om een vakantie door te brengen in Lissabon tijdens de Kerstperiode? Laat je dan nu alvast verleiden door de onderstaande informatie!

Kerstsfeer in Lissabon

Reeds eind november worden alle voorbereidingen getroffen voor de aankomende Kerstperiode. Het is dan ook in deze tijd dat de opbouw van de kerststalletjes gebeurt en er bovendien wordt gestart met het plaatsen van de versieringen. Eind november of uiterlijk begin december kan je dan ook Lissabon reeds ontdekken in een zee van sfeervolle Kerstverlichting. Wil je de Kerstsfeer pas echt proeven en opsnuiven? Dan moet je een bezoekje brengen aan het ‘ Praça do Comércio’ waar elk jaar opnieuw een gigantische kerstboom wordt geplaatst. Ook de eigenaars van de vele winkels in de Portugese hoofdstad doen hun duit in het zakje. Zij versieren hun winkeletalages met de meest uiteenlopende Kerstversiering, iets wat uiteraard alleen maar bijdraagt aan de sfeer.

De Kerstmarkt van Lissabon

Net zoals elke grote Europese stad heeft ook Lissabon een eigen kerstmarkt. Deze kerstmarkt staat vooral bekend omwille van de leuke sfeer die er hangt en de fijne kerststalletjes waar je allerhande souvenirs, maar ook lokale specialiteiten kan kopen. Een klein nadeel is terug te vinden in het feit dat Lissabon er bijvoorbeeld doorgaans niet voor kiest om een schaatspiste te zetten. Wat dit betreft lijkt de kerstmarkt van de Portugese hoofdstad dan ook een beetje tekort te schieten in vergelijking met andere steden. Toch hoeft dit absoluut geen reden te zijn om Lissabon tijdens de Kerstperiode te ontwijken, in tegendeel. Het is best bijzonder om deze stad te zien baden in een zee van Kerstverlichting!

Welk weer kan je verwachten tijdens de Kerstperiode?

Tijdens de Kerstperiode een bezoek brengen aan Lissabon betekent meteen ook dat je, je maar beter kan voorbereiden op het weer… hoewel, voorbereiden is misschien veel gezegd. Het is namelijk zo dat je eind december in de Portugese hoofdstad geconfronteerd kan worden met zeer uiteenlopende weersomstandigheden. Met een beetje geluk wordt het in de zon een mooie 20 graden, maar anderzijds kan het ook behoorlijk regenen waarbij de temperaturen door toedoen van de wind een stevige duik maken. Je voorbereiden op beide weersituaties is dus aan te raden wanneer je Lissabon tijdens de Kerstperiode gaat bezoeken.

Zin in een citytrip naar het warme Lissabon tijdens de de Kerstdagen?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven tijdens de kerstdagen? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisperiodes

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december.

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.