Citytrip naar Lissabon

Hotels

Bij een bezoek aan een vreemde stad hoort vaak ook ten minste één overnachting. In het kader van Lissabon lijkt een daguitstap weinig waarschijnlijk. De stad ligt niet meteen bij de deur en even vliegen richting de stad neemt al gauw enkele uren in beslag. We raden je aan om minimaal twee overnachtingen te boeken. De hoofdstad beslaat een immens oppervlak en er valt bovendien ook nog een hoop te beleven. Drie dagen ter plaatse is voldoende om een oppervlakkig beeld van de stad op te bouwen. Idealiter is er nog een extra dag, want ook de omgeving heeft een hoop te bieden. Denken we maar aan de prachtige stranden buiten het centrum en ook het magische Sintra mag men niet vergeten.

Zoek je een goedkoop plekje om te overnachten? Neem eens een kijkje naar onderstaande hostel. Gelegen in het centrum, best goedkoop. De plek om als uitvalsbasis te gebruiken. Ideaal voor personen die de schoonheid van de stad al wandelend bezichtigen en de kamer enkel nodig hebben om wat uit te rusten.

 

Beschikbaarheid en prijzen

Een hotel boeken is steeds een speciale ervaring. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook de rol van de kamer is bij zowat iedere reiziger anders. Sommige reizigers hechten weinig belang aan luxe en opteren voor een goedkopere jeugdherberg. Anderen houden dan weer van een jacuzzi op de kamer en een prijskaartje van enkele honderden euro’s vinden ze dan ook niet erg.

Overnachten in Lissabon, basisrichtlijnen

Goedkoop overnachten in een hostel

Goedkoop overnachten doe je door een hostel te boeken. Het is vergelijkbaar met een traditioneel hotel, maar vaak iets minder luxueus. Het ontbijt bestaat uit was basiszaken, maar is wel voldoende. Hostels – ook wel jeugdherbergen genaamd – zijn niet meer enkel en alleen voor de sociale wereldreizigers. Ook gezinnen en koppels boeken in hostels een tweepersoonskamer. Het is een tikkeltje goedkoper dan een gewoon hotel, maar ook hier kan men vaak internet en een receptie die 24 uur open is opmerken.

Een hotel boeken in Lissabon

Traditionele hotels zijn nog steeds populair. Het prijskaartje hangt vaak af van het aantal sterren. Een goedkoop hotel kan men in bepaalde gevallen vergelijken met een jeugdherberg. Anders is ook perfect mogelijk: een hoop luxe en een kamer in de hogere prijsklasse. Alvorens iets te boeken is het ook altijd interessant om na te gaan in welke mate luxe belangrijk is. Een zwembad, ruime kamer, sauna en gymzaal, … Het klinkt allemaal leuk, maar indien er geen gebruik van wordt gemaakt, dan zijn het dure opties.

Meer vrijheid in appartementen

Niet enkel hotels, maar ook appartementen zijn populair. Het grootste voordeel is dat men kan gebruik maken van bepaalde faciliteiten. Denken we maar aan een keuken. Eigen eten bereiden is dan iets gemakkelijker. Ook hier is een hoop mogelijk.

Andere vormen van overnachten

Hotels en appartementen zijn de populairste accommodaties, maar tegenwoordig zijn er ook een hoop andere vormen. Een kamer (of een sofa) boeken in het huis van een autochtone bewoner kost aanzienlijk minder, maar het is wel iets avontuurlijker. Een gemeenschappelijke slaapzaal in een jeugdherberg is vaak één van de goedkoopste oplossingen om te overnachten. Ook dit type van verblijven is niet voor iedereen weggelegd. Campings zijn niet te vinden in het stadscentrum, maar buiten de stad kan men wel één zijn met de natuur.

Uw verblijfplaats

Er zijn dus voldoende mogelijkheden. Traditionele hotels zijn nog steeds de populairste plekken om te overnachten. Een normale prijs is zo’n 40 à 50 euro per persoon, per nacht, met ontbijt. Het kan goedkoper, maar ook duurder. We raden je aan om goed na te denken over wat voor soort trip het zal worden (romantisch, luxe, budget) en afhankelijk van de reisdoelen is het mogelijk om een geschikte kamer te boeken in Lissabon. Nu enkel nog tarieven vergelijken en dan kun je ergens boeken. Het aftellen naar de trip kan beginnen.