Citytrip naar Lissabon

Goedkoop weekend Lissabon

Tegenwoordig is het boeken van een citytrip kinderspel. Online even goedkope vliegtickets zoeken, daarna een hotel regelen en voor je het weet wandel je zelf door de straten van het romantische Lisboa. Echt duur hoeft dit alles niet te zijn. Tijden veranderen en verplaatsingen per vliegtuig zijn niet meer weggelegd enkel en alleen voor de gegoede klasse. Ook personen met een beperkt budget kunnen perfect vreemde steden bezoeken. In dit artikel leggen we uit hoe je de kosten het best drukt tijdens een weekend.

Weet natuurlijk wel dat ‘een goedkoop weekend’ relatief is. De één vindt een dagbudget van 20 euro veel en voor de ander ligt de grens dan weer op 80 euro. Veel hangt dus af van de persoonlijke situatie van het reisgezelschap.

De bestemming: Lissabon

Sommige bestemmingen zijn een stuk duurder dan andere. In Europa kan men stellen dat alle toeristische hoofdsteden relatief duur zijn. Portugal mag dan wel gezien worden als relatief goedkoop, dat geldt slechts in minder mate voor Portugal. Zeker tijdens een stedentrip. Gedurende enkele dagen vertoef je dan in het centrum van de stad en daar is natuurlijk alles duurder dan in het binnenland. Verwacht dus geen wonderen. Extreme prijzen zoals in Barcelona en Parijs vindt men hier dan weer niet.

Vliegtickets

Tickets richting Lissabon boeken is kinderspel. De vlucht duurt amper twee uur. Veel luxe is dus niet nodig. We melden je dan ook dat het verstandig is om de zoektocht te starten bij de bekendere lagekostenluchtvaartmaatschappijen. Staar je niet blind op de gevraagde prijs per ticket, maar bekijk het ganse pakket. Bij bepaalde maatschappijen dien je fors bij te betalen indien je wat extra bagage wenst mee te nemen.

De markt van vliegtickets is veranderend. De ene dag kan een heenvlucht 19 euro kosten en de dag nadien is die vlucht plots 200% duurder. Ruim op voorhand de zoektocht starten is onze boodschap. Zo heb je nog een ruime keuze bij verschillende maatschappijen. Op het laatste nippertje de zoektocht naar een vlucht starten is vaak niet de goedkoopste manier. 50 euro per vlucht, per persoon, is een mooie prijs, maar het kan ook stukken goedkoper. Dankzij acties en/of boekingen buiten het seizoen kan men soms echt koopjes doen. Een enkele verplaatsing van zo’n 2000 kilometer voor 10 euro – te zot voor woorden.

Accommodatie

Traditioneel boeken reizigers vaak een hotel. We raden je aan om eens een jeugdherberg te boeken. Neen, geen gemeenschappelijke slaapzaal met gemeenschappelijke onderdelen (sanitair, douche). We doelen op een eigen tweepersoonskamer. Vergelijkbaar, maar dan goedkoper. Indien het echt scherp geprijsd moet zijn, dan is een slaapzaal wel een optie. Ook appartementen zijn een waardig alternatief. Daar kun je dankzij een fornuis zelf koken.

Altijd de prijzen vergelijken alvorens effectief iets te boeken. De uiteindelijke prijs is belangrijk. Bij appartementen komen soms nog eindschoonmaakkosten. Een last minute met fikse korting klinkt leuk, maar het is niet altijd even interessant.

Een hotel met zwembad klinkt altijd leuk, maar op het einde van de rit betaal je voor dergelijke voorzieningen altijd bij. Lissabon is een heerlijke wandelstad en tijdens een stedentrip kampen een hoop reizigers met een gemeenschappelijk probleem: een gebrek aan tijd. De kans is dan ook klein dat van extra voorzieningen gebruik zal worden gemaakt.

Ter plaatse

Het boeken van de vliegtickets en de accommodatie zijn kosten die men op voorhand wat kan inschatten. Op voorhand weten wat men ter plaatse zal uitgeven is moeilijk te berekenen.

Conclusie

Reizen is altijd een beetje prijzig. Het is echter zeker mogelijk om met een beperkt budget een goedkoper weekendje te organiseren. De kunst bestaat er dan in om zich niet te laten verleiden tot de te dure toeristische zaken. Een etentje in één van de drukste straten van Lissabon is vaak een stuk duurder en bovendien ook vaak van mindere kwaliteit. Op voorhand dergelijk zaken even opzoeken zorgt voor een betere reiservaring. Neem de tips eens door en binnenkort bezoek je zelf Lissabon on a budget!