Citytrip naar Lissabon

Romantisch weekend

Een citytrip zal men vaak niet alleen ondernemen. Vaak bestaat het reisgezelschap uit meer dan één persoon. Denken we maar aan een koppel. In bepaalde gevallen is het de bedoeling om een romantische sfeer te creëren. Bij de termen romantisch weekend denkt men direct aan Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. Uiteraard kan men perfect andere oorden opzoeken. In dit artikel leggen we uit hoe het mogelijk is om ook in Portugal een romantische tijd te beleven.

We vallen meteen met de deur in huis door te melden dat Lissabon een leuke bestemming is voor koppeltjes. Er valt een hoop te beleven en de stad straalt best wel veel romantiek uit. Uiteraard zal men zelf ook het één en ander moeten regelen. Enkele ideeën:

Picknick op het strand

Een fikse strandwandeling kan zeker helpen. Probeer bij een lokale handelaar een fles champagne aan te schaffen en eventueel ook enkele lekkernijen en trek nadien naar het strand. In het centrum van Lissabon is een klein strand, maar dit is eerder klein en ongezellig. De echte zandstranden kan men iets verder uit het centrum vinden.

De uitzichtpunten of Miradouro

Lissabon is gebouwd op 7 heuvels en bijgevolg kan men ook mooie uitzichtpunten opmerken. Telkenmale kan men dan de stad aanschouwen. Voornamelijk op een warme zomernacht is het hier heerlijk vertoeven. Kraak een flesje wijn en geniet van de tijd ter plaatse. Aan bepaalde miradouro treft men een bar aan alwaar men verfrissingen kan aanschaffen. Een zonsondergang aanschouwen is ook altijd een goed idee.

Hotelkamer – romantische overnachting

Om de romantische sfeer te bevorderen kan men opteren voor een specifieke hotelkamer. Denken we maar aan een kamer met prachtig zicht. Een leuk balkon en/of een jacuzzi kan ook helpen. Bij sommige kamers staat een fles champagne klaar. Het is maar om te zeggen dat een hoop mogelijk is.

Uw romantisch weekend samen

Lissabon is een prachtige stad en men kan er zeker en vast een romantisch weekend van maken. Men zal echter wel wat moeite moeten doen en zelf wat dingen organiseren. Met andere woorden: boek de vliegtickets, reserveer een kamer op een hotel en neem bovenstaande zaken op in de planning. En bovenal: geniet van de tijd ter plaatse.

Zin in een weekendje weg naar het zonnig en cultureel Lissabon?

Al zin gekregen om samen een weekendje weg te gaan naar Lissabon? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Beste reistijd voor een weekend weg naar Lissabon

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.