Citytrip naar Lissabon

3 dagen in Lissabon

Bij het plannen van een citytrip zal de vraag vaak opduiken: ‘hoeveel dagen is voldoende?’. Het is namelijk de bedoeling dat men met een goed gevoel huiswaarts kan keren. Men wil het gevoel hebben dat men de stad semi-oppervlakkig heeft kunnen bezoeken, maar aan de andere kant is het ook mogelijk om te lang op een locatie te vertoeven. Net daarom is het belangrijk om op voorhand even wat informatie in te winnen. Kleinere steden – denken we bijvoorbeeld aan Ljubljana,  kan men perfect in een dag bezoeken. Madrid, Barcelona, Rome en Lissabon zijn dan weer iets groter en daar boekt men best een overnachting. Ook moet men de omgeving aanschouwen. De citytrip kan neigen naar een heuse vakantie indien met de onmiddellijke omgeving van een stad wenst te bezichtigen. In het kader van Lissabon is 3 dagen (twee overnachtingen) toch wel het minimum. In dit artikel leggen we dan ook meteen uit waarom.

Drie dagen in Lissabon

Lissabon beslaat een gigantisch oppervlak en alle wijken hebben wel wat te bieden. De bezienswaardigheden liggen best verspreid en de beste manier om dit alles te ontdekken is te voet. Het is een zalige slenterstad. Het klimaat zit vaak goed mee (in de winter is het er vaak aangenaam terrasjesweer) en men komt al wandelend ook allerhande hoogtepunten tegen. Niet alleen de bezienswaardigheden, maar ook de kleinere zaken kom je al wandelend tegen. Straatartiesten, kleine verdoken plekjes en onbekende pleinen komt men tegen.

Om het historische centrum te ontdekken en om wat te genieten van de trip (her en der een terrasje) mag je best rekenen op twee volle dagen. Die derde dag kun je dan gebruiken om de omgeving wat aan te doen. Geloof ons: een citytrip naar Lissabon is niet compleet indien er geen uitstapje richting Sintra werd gemaakt.

Omgeving

Tijdens een citytrip is het vaak de bedoeling om in de stad zelf te blijven. Sommige steden hebben ook een interessante omgeving en het kan dus geen kwaad om een beetje te reizen tijdens de stedentrip. In het kader van Lissabon raden we een daguitstap richting Sintra aan. Daar kan men feeërieke gebouwen bewonderen. Met de trein kan men de plek gemakkelijk bereiken. Tijdens extreem warm weer (hoogseizoen) kan het ook de moeite zijn om eens af te zakken naar de stranden in de buurt van Lissabon. In het stadscentrum kan men een klein strand vinden, maar echt mooi is dit niet. Iets verder van het centrum, over de gigantisch rode brug, kan men immense zandstranden aantreffen met een hoop accommodaties.

3 dagen voldoende?

Gedurende een tijdspanne van enkele dagen is het zeker mogelijk om een goed beeld te krijgen van de stad. Een belangrijke factor die men niet uit het oog mag verliezen zijn de vlieguren. Vrijdagavond om 21u aankomen en zondagmorgen om 09u vertrekken is een compleet ander verhaal dan vrijdag om 09u toekomen en zondag om 21u vertrekken. In het beste geval is er sprake van drie volle dagen en dan kan men ontdekking en ontspanning combineren. Probeer de trip goed voor te bereiden. Een hotel in het centrum, uitstappen groeperen en op voorhand precies weten wat je allemaal wenst te bezoeken is de richtlijn.

Zin in een stedentrip naar het warme en culturele Lissabon?

Al zin gekregen om Lissabon te ontdekken en beleven? Boek eenvoudig en snel een hotel en vlucht via internet. Het beste aanbod van citytrips naar Lissabon vind je bij:

Meer reisadvies

Hoeveel dagen nodig om Lissabon te ontdekken en beleven: 1 dag, 2 dagen, of 3 dagen? Of samen op romantisch weekend.

Beste reistijd voor een stedentrip? Lissabon per maand: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, en december. Of rond de Kerstperiode.